Ιστορικό

Η ιστορία μας ξεκινά κάπου στο 1950 στο χωριό «Μάραθος», στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Εκεί, οι γονείς μου (Ανδρέας και Κατερίνα Κωστάκη, με τη βοήθεια των 8 παιδιών τους, μεταξύ αυτών και εγώ), μετέφεραν με τα γαϊδουράκια, τα μελίσσια στα «βρασκιά» (οι κυψέλες της εποχής)  στις διάφορες περιοχές του χωριού, για να βγάλουν θυμαρίσιο μέλι και μέλι από ρείκι.

Το μέλι αυτό ήταν για την οικογένεια και για τους φίλους.

 Αργότερα -και με την πρόοδο της τεχνολογίας- η απόσταση έπαψε να αποτελεί τροχοπέδη και η μεταφορά των  κυψελών διευκολύνθηκε από τη χρήση φορτηγών αυτοκινήτων.

Έτσι, ξεκινήσαμε να κάνουμε μεταφορές των μελισσιών μας όπου θεωρούσαμε ότι θα αποδώσουν΄  στα βουνά της Ιεράπετρας για πευκόμελο, στον Ψηλορείτη για μέλι από θυμάρι και θρούμπι. Κάπως έτσι ξεκίνησε η παραγωγή του μελιού για εμπορική χρήση και η πώληση του σε αλυσίδες καταστημάτων.

Το 1984 μετακόμισα στην Αθήνα, αφού παντρεύτηκα και ύστερα απέκτησα τα τρία μου παιδιά.

Η οικογενειακή παράδοση όμως συνεχίστηκε εδώ, καθώς η μελισσοκομία ήταν και είναι για μένα τρόπος ζωής. Έψαξα και βρήκα μέρη όπως η Βοιωτία, η Μακρόνησος, η Αττική, η Εύβοια, η Αργολίδα και η Θεσσαλία, όπου μετέφερα τα μελίσσια μου.

Είμαι της άποψης  ότι όταν αγαπάς κάτι πολύ, το βελτιώνεις εις αει.

Έτσι, μετά από χρόνια ενταχθήκαμε στο Ε.Π. «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ 2000-2006» και με μεγάλο αγώνα κατασκευάσαμε μια σύγχρονη μονάδα  συσκευασίας μελιού στο Κορωπί Αττικής.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον κόσμο ένα άριστο -ποιοτικά, αλλά και γευστικά -προϊόν. Έτσι, η εταιρεία μας συμμορφώθηκε με τις προδιαγραφές Διασφάλισης Ποιότητας «Τήρηση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών HACCP & ISO».

Με τον καιρό και θέλοντας να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων στους καταναλωτές μας, εντάξαμε στη γκάμα μας παστέλια, βουτήματα από την Κρήτη, σταφίδες, καθώς και μπάρες δημητριακών με μέλι.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κόσμο πόσο ωφέλιμα είναι τα προϊόντα της μέλισσας και γενικότερα της φύσης. Ας προσέξουμε, λοιπόν, όλοι την υγεία μας τρώγοντας υγιεινά και ξεκινώντας  την ημέρα μας με ένα πρωινό που να περιλαμβάνει και μέλι.

 

Κος Μανώλης Κωστάκης